top of page
  • tcosan

Ezine Peynir Fiyatları

Ezine peynir fiyatları pek çok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bu fiyatlar üretildikleri alanlara göre değişiklik göstermektedir. Diğer peynirlere kıyasla ücretleri daha yüksek bulunmaktadır. Tamamen gerçek peynirin kıvamı ve lezzeti ile direk olarak anlaşılmaktadır. Yapılışı da pek çok kişi tarafından araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Bu peynir çeşidi, hem market raflarında hem de şarküterilerde bulunmaktadır. Yine kalitesini ve lezzetini tamamen kendisine özgü olan sütünden almaktadır. Kalitesi ile hala orijinal lezzetini korumaya devam eden önemli lezzetler arasında bulunmaktadır. Bu noktada tam yağlı sütten meydana gelmektedir. Yine sütünün tam yağlı olması nedeniyle erimeye müsait bir peynir olarak bulunmaktadır.

Ezine peyniri en çok da inek sütünden yapılmaktadır. Bu hayvanın sütünden yapıldığı daha çok beyaz renginden ayırt edilmektedir. İnek sütünden yapıldığı zaman koyun ve keçi peynirlerine kıyasla daha az yağlı hale gelmektedir. Yine rengi de sırf bu nedenden dolayı daha beyaz bulunmaktadır. Ezine peynir fiyatları ile dikkat çekmesi kadar kolayca kırılmayan bir peynir olmasıyla da dikkat çekmektedir. Tüm bunların dışında gözenekli bir yapıya sahip olmasıyla da dikkatleri üzerine toplamaktadır. Oldukça beyaz renkte olan çeşidi ise keçi sütünden yapılmaktadır. Aynı zamanda keçi sütünün kendine has bir tadı ve kıvamı olmaktadır. Bu durum hem bezleyici yönü hem de lezzeti bakımından diğer çeşitlerine göre farkı hemen belli olmaktadır.

Ezine peyniri kalori bakımından da merak edilmektedir. Bu noktada koyun sütünden elde edildiği zaman en yağlı çeşidini oluşturmaktadır. Diğer çeşitlerine göre çok daha yağlıdır. Tüm bunların dışında zamanda saha kıvamlı ve sarı renkte olmasıyla da dikkatleri üzerine toplamaktadır. Yine koyun sütünün diğer sütlere göre daha yağlı olduğu dikkat çekmektedir. Belirtilen nedenle de koyun sütünden elde edilen peynir en yağlısı olarak bilinmektedir. Bu durum nedeniyle de erimeye en müsait çeşidi olmaktadır.

Ezine Peyniri Üretimi Nasıl Yapılır?

Ezine peynir nerenin konusu da pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Çanakkale İli’nin Ezine İlçesi’ne özgü bir peynirdir. Hem lezzet hem de yöresel özellikleri ile dikkat çekmektedir. Kahvaltı sofralarının gözdesi bir peynir çeşidi olmaktadır. İnek, koyun ve keçi sütlerinden elde edilen farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu peyniri diğer peynirlerden ayıran önemli bir özelliği bulunmaktadır. Sadece ülkemizde Kaz Dağları’nda doğal olarak otlatılan hayvanların sütlerinden elde edilmektedir. Kıvamı ve lezzeti ile diğer peynirlerden farklı olmaktadır.

Ezine peyniri fiyat bakımından diğer peynirlerden farklı olmaktadır. Aynı zamanda yapım aşamaları ve üretimi de pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. En çok da bu peyniri evlerinde üretmek isteyen kişiler olabilmektedir. Lakin bunun için gerekli şartların en iyi şekilde hazırlanması önem taşımaktadır. Gerekli olan fabrika şartları sağlandığı zaman bir diğer önemli konu da süt olmaktadır. Tam anlamı ile bir Ezine peynir fiyatları kadar onu yapabilmek adına sütünü temin etmek önem taşımaktadır. Bu noktada da Kaz dağlarının batısında doğal olarak otlayan hayvanların sütlerine ulaşmak önem taşımaktadır.

Ezine peynir fiyat belirli faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada üreticilerin de tabirlerine göre salamura edilmiş tam yağlı beyaz peynir olmaktadır. Belirtilen nedenle yapım aşamaları da beyaz peynir ile aynı olmaktadır. En başta doğal olarak otlanan hayvanların sütleri alınarak 67 derecede 30 dakika boyunca pastörize edilmesi gerekmektedir. Ardından ise mayalanması adına buzağıların midesinden alınan özel bir enzim tercih edilmektedir. Söz konusu enzim sayesinde süt içerisinde pıhtı oluşmaktadır. Ezine peynir fiyatları kadar aynı zamanda bunun ardından kesilme ve presleme işlemlerinin doğru biçimde uygulanması önem taşımaktadır.

Ezine peynir kalori de üretimine göre farklılık göstermektedir. Bu noktada üretimi için oluşan pıhtının suyu alınmaktadır. Ardından da kıvam kazanması adına defalarca kez kesilmesi gerekmektedir. Yapılan işlemlerin ardından da 6 saat boyunca deniz tuzunda beklemektedir. Bu tuz içerisinde bekleyen peynir, dinlenmeye bırakılmaktadır. Ardından ise tekrar salamura olmakta ve 8 ay boyunca olgunlaşmaya durmaktadır. Söz konusu olan peynirin meraklıları gerekli şartları oluşturdukları zaman evlerinde de peyniri hazırlayabilmektedir.

Ezine peyniri nasıl yapılır sorusu da peyniri evlerinde yapmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaktadır. Bu noktada fabrikasyon süreçlerini ev ortamına taşımaları gerekmektedir. Tüm bu durumların yanında özel firmalardan alınan ölçüsü ayarlanan mayalara da erişmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda da bu durumun dışında gerçek lezzeti yakalamak adına özel sütün temin edilmesi uygun olmaktadır. Söz konusu sütün bulunması ve şartların uygun hale getirilmesi durumunda evde de peynir üretimi gerçekleştirilmektedir.

Ezine Peynirinin Ne Gibi Faydaları Bulunmaktadır?

Ezine peyniri fiyatları bakımından çeşitlerine ve özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Bu durumun yanı sıra market raflarında satılan ve şarküterilerde satılan fiyatlarında da değişiklik oluşmaktadır. Ezine peynirifiyatları, diğer peynir çeşitlerine göre daha yüksek olmaktadır. Belirtilen durumun birkaç farklı sebebi olmaktadır. Söz konusu sebeplerden bir tanesi üretim sürecinde bekleme süresi olmaktadır. Yine diğer sebebi ise sütünün kendisine has olması olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı peynirin fiyatlarında farklılıklar meydana gelmektedir.

Ezine peynir fiyatları ve bunların faydaları incelendiği zaman içeriğinde yüksek oranda protein ve kalsiyum olmaktadır. Aynı zamanda da 100 gram Ezine peynirinde yaklaşık olarak 18,9 gram kadar protein bulunmaktadır. Yine bunlar ile birlikte içeriğinde yer alan yüksek miktardaki kalsiyum da bulunmaktadır.

Ezine peyniri nerenin sorusu pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Bu peynir her ne kadar Çanakkale’nin yöresel lezzetlerinden birisi olsa da ülkemizin her bölgesinde yer almaktadır. Hem marketlerde hem de şarküterilerde bu lezzete ulaşmak son derecede kolay olmaktadır. Lakin gerçek Ezine peynirlerinin olması adına sütünün de özel olması önem taşımaktadır. Bu durum Ezine peynir fiyatları durumuna da etki etmektedir. Tamamen gerçek olan lezzetlerde fiyat farklı oluşmaktadır.



5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İnternetten Tahin Satın Al

İnternetten tahin satın al başlığında internet üzerinden adlığımız tahinin ne olduğunu, nasıl yapıldığını gibi konuları incelemek gerekmektedir. En kısa özet ile tahin besinini inceleyeceğiz. Tahin ha

Tahin Satın Al

Tahin satın al başlığımızda tahini nerelerden satın alabilirsiniz sorusu üzerinde durmak önemlidir. Tahini günümüz marketlerinden ve internet sitelerinden kolayca ve satın alabilirsiniz. Ayrıca tahini

1 Kg Tahin Satın Al

1 kg tahin satın al başlığında tahinin içeriğini, nasıl yapıldığını ve nerelerde kullanıldığını inceleyeceğiz. Tahin günümüzde gerek kahvaltılarda gerekse tatlılarda hatta yemeklerde bile kullanılmakt

bottom of page