top of page
  • tcosan

İnternetten Tahin Satın Al

İnternetten tahin satın al başlığında internet üzerinden adlığımız tahinin ne olduğunu, nasıl yapıldığını gibi konuları incelemek gerekmektedir.

En kısa özet ile tahin besinini inceleyeceğiz. Tahin hammaddesi olan susamdan yapılmakta olup, markasına ve yapılış işlemlerine göre ayırabileceğimiz bir besindir. Genelde fabrikalarda yapılıp tüketiciye sunulur, lakin organik olanlarının da internet üzerinden satışı yapılmaktadır.

İnternet üzerinde birçok farklı tahin markası bulunmaktadır. İnternet üzerinden alımını yapmayıp en kolay şekilde evimizin yakınlarında bulunan süpermarketlerden veya market zincirlerinden temin edebilmekteyiz. Evde yapımının da hiç zorluk içermediği her tüketicinin kendi evinde basit bir şekilde üretebileceği bir besindir tahin. İnternetten satın al konumuzda tahinle ilgili bilmemiz gereken temel bilgileri inceleyip severek tükettiğimiz tahini inceleyeceğiz.

Tahin Nedir ve Nasıl Yapılır?

İnternetten tahin satın al konusunda öncelikle tahinin nasıl elde edildiğini öğrenelim. Susamın ezilip öğütülmesi sayesinde üretimi başlayan tahin, sonrasında farklı üretim şekillerinden geçirilerek son hali elde edilir. Yoğun ve akıcı bir kıvam elde edilerek yapılan tahinin, besin değerleri nedeni ile özellikle çok soğuk geçirilen kış mevsiminde daha çok tercih edildiği ve insanların soğuktan daha iyi korunmak için eski çağlarda keşfettiği bir lezzet olduğu bilinmektedir. İyi bir tahin yapım işlemi için en başta çok kaliteli susam tohumları toplanır ve eleme işlemlerinden geçirilir. Ardından kabuklarından ayrılır ve yıkamaya sokulur. En son basamak olarak da kavrulma işlemi yapılan susamlar; tahin olmaya hazırdır.

Tahin üretiminde en önemli bir detay ise ilave yağ olup olmadığıdır. Yapımında yağ eklenen tahinler, %100 susamdan üretilenlerden daha kremsi bir kıvamda olur fakat eklenen yağ yüzünden besin değerleri değişir. Yağ eklemeden, tamamen susam kullanarak üretilen tahinler daha yoğun bir kıvam elde edilerek yapılır ve oldukça sağlıklıdır.

Tahinin Yararları Nelerdir?

İnternetten tahin satın al konusunda tahinin fazlaca olan faydalarından söz etmemiz gerekmektedir.

Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’da çok sık tüketilen tahinin birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle de vitamin ve mineral yönünden aşırı zengin olan tahin, besleyici ve doyuruculuğu ile yüksek enerji veren bir besin kaynağıdır.

Tahinin hammaddesi olan susamın sahip olduğu yoğun kalsiyum sayesinde kemik ve kas gelişimi açısından oldukça faydalıdır. Vejetaryen veya vegan beslenme şekli olan bireylerin kalsiyum ihtiyaçlarını tahin ve tahin içeren gıdalar ile kolayca elde edebilir. Özellikle C vitamini, selenyum ve demir zenginliği sayesinde tahin, bireylerin çok fazla hastalıktan korunmasında büyük bir işlev görmektedir. Kış mevsiminde yalnızca vücudun direncini arttırmakla kalmamakla beraber tahin bazlı besinler aynı zamanda yüksek enerji oranı ile bireyin bütün gün zinde kalınmasına da yardımcı olmaktadır.

Çok fazla miktarda çinko içerdiği için tahinin, insan cildine de fazlaca faydalı olduğu belirlenmiştir. Öte yandan içeriğinde bulunan B ve E vitaminleri ile tahin, cildin daha parlak ve canlı kalmasında da oldukça etkindir.

Tahinin hammaddesi olan susamın içeriğinde çok yüksek oranda bulunan lignan maddesi, kan dolaşımını düzenler ve kasları gevşetmeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda tansiyonun düşmesi ve düzenlenmesi için de çok büyük bir yardım sağlar.

Tahinin doymamış yağ oranının yüksek olması nedeni ile çok uzun vadeli tüketiminde kötü kolesterolü düşürebilme özelliğine sahip ve kalp damar hastalıkları olasılığını azaltmaktadır. Tahinle karıştırılacak bir miktar pekmez ile yoğun bir E vitamini takviyesi alınabilir. E vitamini yüksekliği sayesinde tahin ve pekmezin cinsel açıdan olumlu faydaları olduğu söylenebilir. Tahinin birçok farklı olumlu içeriği sayesinde antioksidan özelliği bulunmaktadır ve uzun vadeli tüketimi ile kanser ihtimalini de bireysel olarak düşürmektedir.

Tahinin Zararı Var Mıdır?

İnternetten tahin satın al konusu süresince tahinin nasıl yapıldığını ve yararlarını öğrendik. Peki tahinin herhangi bir zararı var mıdır ona bakalım. Nerdeyse tükettiğimiz her yiyeceğin de olduğu gibi çok tüketildiğinde tahinin de elbette zararları olabilmektedir. Şeker oranı fazla olduğundan dolayı şeker hastaları tarafından çok fazla tüketilmesi ölümlere kadar götürebilmektedir.

Normal insanlar için çok fazla tüketildiğinde yine fazla şekerden dolayı çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu rahatsızlıkların başında hamile kadınların çok tüketmesi sonucu bebeğe kalıcı zararlar vermesi, kasların kasılması, uyku bozukluğu ve deri üstü geçici yaralara sebep olabilmektedir.

Sağlıklı Tahin Nasıl Yapılır?

İnternetten tahin satın al konusunda tahinle alakalı birçok şey öğrendik. Peki tahini kendimiz yapabilir miyiz? Bir de onu öğrenelim. Susam aslında susam bitkisinin tohumu. Susam bitkisi, gövde kısmı tüylü bir yapıda. Çok küçük kalabildiği gibi çok fazla uzun büyüyebiliyor da. 30-125 cm arasında değişen bir boy skalasına sahip ve ülkemizin birçok köşesinde yetişebiliyor. Çabuk çimleniyor fakat oldukça narin bir yapıya sahip. Bitkinin tohumları içinde %25 oranında protein, %60 oranında ise yağ mevcut. Tahine besin değerini veren bu yağ ve proteinin birleşimi.

Büyümeye devam ettikçe küçük küçük tohumlara ve çok güzel renkli bir çiçeğe sahip olan susam bitkisi, iyice olgunlaştığında tohumlarını çıkarıyor. Yaprakları sararıyor ya da kahverengi hale geliyor. Bu da susamın artık toplanma zamanın geldiğini göstermektedir. Susam bitkisi bu duruma geldiğinde özel makinelerle toplanıyor ve tahin olma süreci başlıyor.

Toplanılan bu susam tohumları fabrikaya getirilmesi tamamlanıyor ve sonucunda kavanoz kavanoz şifaya dönüşecek aşamalardan geçmeye başlıyor. Öncelik olarak susamı kabuklarından ayırmak gerekmektedir. Bu işlem için tohumlar tuzlu suyun içine konuluyor ve yaklaşık 8-12 saat kadar bekletiliyor.

Organik susamlar burada kabuklarından ayrılıyor, suyun üzerine çıkıyor. Kabuklarından ayrılmış susamlar, yabancı maddelerden ayrılmak üzere eleklerden geçiyor. Daha sonra özel makinelerin içerisinde usul usul kurutuluyor. İçine iyice giren tuz ve sudan arındırılıyor. Kurutma işleminden sonra bazen kavruluyor ve içindeki yağ açığa çıkarılıyor. Ardından tekrar özel makinelerin içine alınıyor ve güzelce ezilmeye başlanıyor. Bu ezilme işleminin sonunda ise susamın yağı iyice çıkıyor ve makinenin ucundan çok koyu kıvamlı bir sıvı çıkıyor. Bu sıvı da tahinin ta kendisi olmaktadır. Tahin, susamdan çıkıp bu şekilde elde ediliyor. İnternetten tahin satın alkonusunda tahinin soframıza gelene kadar olan bütün yolculuğunu öğrenmiş olduk.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Tahin Satın Al

Tahin satın al başlığımızda tahini nerelerden satın alabilirsiniz sorusu üzerinde durmak önemlidir. Tahini günümüz marketlerinden ve internet sitelerinden kolayca ve satın alabilirsiniz. Ayrıca tahini

1 Kg Tahin Satın Al

1 kg tahin satın al başlığında tahinin içeriğini, nasıl yapıldığını ve nerelerde kullanıldığını inceleyeceğiz. Tahin günümüzde gerek kahvaltılarda gerekse tatlılarda hatta yemeklerde bile kullanılmakt

Ezine Peynir Fiyatları

Ezine peynir fiyatları pek çok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bu fiyatlar üretildikleri alanlara göre değişiklik göstermektedir. Diğer peynirlere kıyasla ücretleri daha y

bottom of page