top of page
  • tcosan

Koyun Ezine Peyniri Fiyatları

Koyun Ezine peyniri fiyatları bakımından diğer peynirlere kıyasla bir miktar daha yüksek olarak karşımıza çıkmaktadır. En çok da ülkenin sadece belirli bölgelerinde üretilmesi bu durumu sağlamaktadır. Yine tadına doyum olmayan peynirler arasında bulunmaktadır. Belirtilen nedenle de fiyatı biraz daha yüksek olmaktadır. Buna rağmen bile olsa pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Lakin çeşitleri ve markalarına göre fiyatlarda değişiklik oluşmaktadır. Söz konusu sebeplerden dolayı da pek çok insan gerçek Ezine peyniri satın almaktadır.

Koyun Ezine peyniri fiyatları kadar bu peynirlerin adını nereden aldıkları merak edilmektedir. Söz konusu peynirler adını Ezine İlçesi’nden almaktadır. Söz konusu peynir, lezzeti ile ülkemize özgü lezzetlerden birisi olmaktadır. Belirtile peynirin en önemli farkı ise sadece Kaz Dağları’nın belirli yörelerinden çıkmasından kaynaklanmaktadır. Bu alanda doğal kaynaklar ile beslenen hayvanlardan elde edilen süt ile yapılması dikkat çekmektedir. Aynı zamanda da kalitesi ile dikkatleri üzerine çeken Ezine peyniri, pek çok kişi tarafından beğenilmektedir. Tamamıyla orijinal lezzetler arasında bulunmaktadır.

Koyun Ezine peyniri fiyatları yapısı gereği ısıtıldığı zaman eriyen bir peynir olmaktadır. Böyle bir peynir olduğu için Hellim peyniri gibi kızartılarak sofraya getirilmesi son derecede yaygındır. Lakin kızartılan ekmek dilimlerinin üzerinde eritilerek servis edilmesi de tercih edilmektedir. Oldukça beğenilen bu lezzet pek çok mekanda serpme kahvaltıların yanında bulunmaktadır.

En çok da kahvaltı sofralarına lezzet katan Koyun Ezine peyniri fiyatları ile dikkat çekmektedir. Bu peynirler daha çok sade şekilde yenilmektedir. Lakin omlet, meze ve hamur işleri gibi ürünlerin içerisinde de bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra salata gibi yiyeceklerin içerisinde de yer almaktadır. Aynı zamanda sade şekilde daha çok yaz aylarında karpuz ve kavun ile tercih edilmektedir.

Ezine Peyniri Yapımı Nasıldır?

Ezine peyniri nasıl yapılır sorusu da bu peynirden vazgeçemeyenlerin merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. Bu noktada üreticiler tarafından beyaz peynirin üretimi ile aynı olduğu da bilinmektedir. Söz konusu olan peynirler peynir tesislerinde geleneksel yöntemlerin modern yöntemlerle uyarlanmasıyla üretilmektedir. Yapan kişilerin de dedikleri gibi Koyun Ezine peyniri fiyatları da diğer peynirlere kıyasla bir miktar yüksek olmaktadır. Belirtilen nedenle de yapımı beyaz peynirin yapımı ile resmen birebirdir.

Ezine peyniri fiyat denildiği zaman da tam yağlı salamura beyaz peynir demek yanlış durumdur. Söz konusu olan peynirin en önemli özelliği ise doğal ortamlarda otlamış olan hayvanların sütünden elde edilmiş olmasındandır. Bulunan sütler 67 derece ısıda 30 dakika boyunda pastörize olmaktadır. Ardından ise mayalama işlemi yapılmaktadır. Belirtilen durum için de buzağının midesinden alınan şirden isimli enzim tercih edilmektedir.

Koyun Ezine peyniri fiyatları yapım aşaması nedeniyle yükselmektedir. Bu esnada mayalanmanın ardından pıhtı oluşmaktadır. Oluşan pıhtı ise kesilme ve presleme işlemlerine tabi tutulmaktadır. Sonrasında suyu çıkarılan pıhtının kıvam kazanması sağlanmaktadır. Belirtilen durum için de tekrar ve tekrar kesilmesi önem taşımaktadır. Tüm bunların yanı sıra bu işlemlerin de ardından en az 6 saat deniz tuzunda salamura olması sağlanmaktadır. Ardından da peynir dinlenme kısmı başlamaktadır. Daha sonrasında tekrar salamura olmakta ve 8 ay boyunca olgunlaşma süreci başlamaktadır. Belirtilen sürecin olgunlaşması adına beklenmesi sağlanmaktadır.

İnsanlar kendi evlerinde de ev yapımı Koyun Ezine peyniri fiyatları nedeniyle bu peynirleri yapmayı tercih etmektedir. Bahsi geçen durum elbette ki mümkündür. Lakin gerçek bir Ezine peynirinin yapılabilmesi adına doğal ortamlarda otlanan hayvanların sütünü bulmak önem taşımaktadır. Ardından ise fabrikasyon süreçlerinin ev şartlarına uygun hale getirilmesi şarttır. Aynı zamanda da peynir sütlerinin içine özel firmalardan alınan ölçüsü ayarlanmış mayaların eklenmesi önem taşımaktadır.

Pek çok kişi bu peynirleri üretmek isteyen kişilerin gerekli şartları sağlamaları son derecede önem taşımaktadır. Gerekli olan sıcaklık ve sürede bekletilerek öncelikli olarak kesme gerçekleştirilmektedir. Ardından ise salamura yapılması 1 sene olgunlaşması gerekmektedir. Lakin bu peynirlerin ev ortamında üretilmesi çok kolay değildir. Aynı zamanda da bu peyniri yapmanın en önemli adımı ise sütüdür. Ezinepeyniri kalori yüksek olsa da bu konuda püf noktası yöresel sütün bulunarak peynir içerisinde bulunmasıdır.

Ezine Koyun Peyniri Nerede Üretilir?

Koyun Ezine peyniri fiyatları dışında bu peynirlerin kesinlikle ama kesinlikle iyi muhafaza edilmesi gerekmektedir. Muhafaza edilmesi esnasında kesinlikle farklı türde bir peynir ile aynı kapta bulunmamaktadır. Uzun zaman boyunca saklanması pek mümkün değildir. Lakin salamura yapılması ile birlikte oldukça uzun süre saklamak mümkün olmaktadır.

Ezine peyniri nerenin konusu da merak edilen konulardan birisidir. Söz konusu olan peynir yöresel bir peynir olmaktadır. Bu peynir Çanakkale İli’nin Ezine İlçesi’ne özgü bir çeşittir. Belirtilen nedenle de ismi Ezine olarak bilinmektedir. Ezine peynir kalori bakımından yüksektir. Yine sadece belirli yörelerde elde edile süt ile elde edilmektedir. Yine bölgede yer alan Kaz dağlarında doğal olarak otlanan hayvanların sütleri kullanılarak üretilmektedir. Yağı tam olan salamura peynir olmaktadır. En dikkat çeken püf noktası farklı sütü olmasından dolayı her yerde yapılamamaktadır.

Konu hakkında Ezine peynir fiyat olarak yüksek olsa da kalite ve lezzeti ile ön planda yer alan yöresel peynirlerden birisidir. Söz konusu olan peynirlerin sağlık açısından oldukça önemli faydaları olmaktadır. Peynir içerisinde yüksek miktarda protein yer almaktadır. Bu konuda 100 gram Ezine peynirinde yaklaşık olarak 18,9 gram protein bulunmaktadır. Belirtilen durumun yanı sıra ciddi bir kalsiyum kaynağı olmasıyla da bilinmektedir. Bahsi geçen nedenle de özellikle kemik gelişimi açısından oldukça etkili olmasıyla dikkat çekmektedir Ülkenin yöresel lezzetlerinden birisi olan Koyun Ezine peyniri fiyatları pahalı olsa da pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İnternetten Tahin Satın Al

İnternetten tahin satın al başlığında internet üzerinden adlığımız tahinin ne olduğunu, nasıl yapıldığını gibi konuları incelemek gerekmektedir. En kısa özet ile tahin besinini inceleyeceğiz. Tahin ha

Tahin Satın Al

Tahin satın al başlığımızda tahini nerelerden satın alabilirsiniz sorusu üzerinde durmak önemlidir. Tahini günümüz marketlerinden ve internet sitelerinden kolayca ve satın alabilirsiniz. Ayrıca tahini

1 Kg Tahin Satın Al

1 kg tahin satın al başlığında tahinin içeriğini, nasıl yapıldığını ve nerelerde kullanıldığını inceleyeceğiz. Tahin günümüzde gerek kahvaltılarda gerekse tatlılarda hatta yemeklerde bile kullanılmakt

bottom of page